Sociale veiligheid en integriteit vormen het fundament voor werk dat effectief, gezond en betekenisvol is. Ze dragen bij aan de kwaliteit van dienstverlening en het leervermogen van elke organisatie. Wat is nodig om sociale veiligheid te bevorderen op de werkvloer? Welke rol is er weggelegd voor (strategisch HR) bij het aanpakken van sociale veiligheid in zowel de organisatiestructuur als –cultuur van HR? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze masterclass.

Wat levert deelname op?

  • Inzicht in de gelaagde structuur van sociale veiligheid: Een diepgaand begrip van de complexe structuur van sociale veiligheid binnen organisaties, inclusief de onderliggende dynamieken en risicofactoren die hierop van invloed zijn.

  • Praktische handvatten: Concrete tools en strategieën die de implementatie van sociale veiligheidsbeleid vergemakkelijken, met de nadruk op het ontwikkelen en implementeren van beleid, procedures en interventies die een veilige werkomgeving bevorderen.

  • Professionele ontwikkeling: De mogelijkheid om vanuit de rol als HR-professional actief bij te dragen aan het bevorderen van sociale veiligheid, met een focus op het creëren van een cultuur van openheid, respect en vertrouwen.

 

Over onze expert

Mehrnoush Golafshan is adviseur Organisatiecultuur, Sociale Veiligheid en Integriteit. Daarnaast is zij momenteel voor verschillende organisaties werkzaam als Extern vertrouwenspersoon én is ze HR- en juridisch docent geweest op MBO en WO. Als adviseur op het gebied van organisatiecultuur richt Mehrnoush zich primair op het vergroten van het leervermogen binnen organisaties. Sociale veiligheid is daarbij een van de sleutelthema's, omdat het invloed heeft op processen zoals productiviteit, samenwerking, teamdynamiek, innovatie en creativiteit.  

Sociale veiligheid verankeren in een organisatie is tegelijkertijd ook een leerproces. Mehrnoush helpt organisaties om een context te creëren waarin sociale veiligheid wordt ervaren en daarnaast faciliteert ze leerinterventies zodat organisaties leren steeds veiliger te worden. Door haar juridische achtergrond (opleiding rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), haar onderzoeksactiviteiten op het gebied van werkstress, burn-out en trauma én dankzij gevolgde opleidingen op het gebied van o.a. Transactionele analyse en systemisch werken kan zij zowel de bovenstroom als de onderstroom adresseren. Dankzij deze combinatie weet Mehrnoush organisaties effectief te begeleiden in een transitie naar een veiligere en gezondere werkomgeving.  

Inhoud van het programma

  • Masterclass Sociale Veiligheid

Doelgroep

Deze masterclass is specifiek gericht op HR-professionals en/of leiders.

Doorlooptijd, data, kosten

  • 1 maart 2024 van 09:00-13:00u 
  • Loosdrecht
  • De investering voor de masterclass Sociale Veiligheid is €300 p.p. exclusief BTW

  • De Masterclass Sociale Veiligheid kan ook in-company georganiseerd worden voor maximaal 10 – 12 personen, waarbij rekening kan worden gehouden met specifieke leerpunten uit de groep. Prijs op aanvraag.

Het Ontwikkelhuis HR & Leiderschap werkt alleen met experts die jouw dagelijkse praktijk écht begrijpen.

Misschien zijn deze trainingen ook wel wat voor jou?

Opleiding Strategisch HR

Jouw effectiviteit wanneer het aankomt op strategisch HR is niet alleen afhankelijk van de ruimte die je krijgt, maar vooral van de ruimte die je durft te pakken. Tijdens de Duale Post-HBO geaccrediteerde opleiding Strategisch HR geven we je naast kennis vooral zelfvertrouwen om je rol te pakken.

Bekijk training

Persoonlijk Leiderschap voor HR

Om als HR-professional succesvol te zijn, heb je 3 dingen nodig: talent, expertise én persoonlijk leiderschap. Deze training wordt gegeven door experts die het bijzondere vak van HR écht verstaan. Relevante kennis en ervaring zodat jij kunt groeien.

Bekijk training