Trainers en Experts

image

Björn Ribbers

bjorn@ontwikkelhuis.nl

Björn Ribbers

bjorn@ontwikkelhuis.nl

'Je kunt het volgende hoofdstuk van je leven nooit beginnen als je elke keer weer opnieuw het laatste blijft lezen.'

Luisteren zonder oordeel, observeren en sturen op procesniveau is wat Björn inzet in zijn coaching. Vanuit rust en veiligheid stimuleert hij anderen om nieuwe verbindingen aan te gaan en om hun impact te vergroten. Dit doet hij door te spiegelen, te reflecteren en door lastige onderwerpen niet uit de weg te gaan. Op deze manier kom je steeds weer dichterbij de kern en weet jij jouw doelen te bereiken.

image

Pervin Vermeer-Kalay

pervin@ontwikkelhuis.nl

Pervin Vermeer-Kalay

pervin@ontwikkelhuis.nl

'Ik geloof in de kracht van het stellen van de juiste vragen, want Iedereen heeft alle wijsheid al in zich om te komen waar hij of zij wilt zijn.'

Pervin is uitnodigend en warm in het gesprek, scherp op het probleem. Altijd bezig met inzicht vergaren en leren. Voor haarzelf en voor de ander. Als coach & trainer weet ze mensen zelf tot inzichten te laten komen, zodat ze een stap verder kunnen zetten. Ze is veelzijdig en zorgt HR Professional voor ontwikkeling en vernieuwing door buiten bestaande kaders te denken en de 'status quo' ter discussie te stellen.

image

Izaira Kersten

info@ontwikkelhuis.nl

Izaira Kersten

info@ontwikkelhuis.nl

'Speelse energie en het 'doen alsof' kan prachtige momenten opleveren. Zoals het inzicht dat je zojuist een hele andere kant van jezelf hebt laten zien.'

Intuïtief, krachtig, speels en persoonlijk. Dat is Izaira. Als geen ander weet zij jou aan te moedigen en te begeleiden. Om jouw grenzen aan te geven, je eigen verhaal te ontdekken en deze ook te vertellen. Ze vindt het indrukwekkend wanneer mensen de moed hebben zich kwetsbaar op te stellen. Zodat zij inzicht krijgen in hun (verborgen) talenten.

image

Jetty de Hoop

jetty@ontwikkelhuis.nl

Jetty de Hoop

jetty@ontwikkelhuis.nl

'Ben en breng beweging.'

Tot in haar diepste vezels dol op mensen. Vol passie en enthousiasme weet zij teams en individuen te inspireren om richting te geven aan hun eigen verhaal. Met rotsvast vertrouwen gelooft zij in de kracht van een ander en motiveert zij haar coachees om simpelweg te doen. Want beweging begint bij jezelf.

image

Miriam Hafkemeijer

info@ontwikkelhuis.nl

Miriam Hafkemeijer

info@ontwikkelhuis.nl

'When you change the way you look at things, the things you look at change'

Met een combinatie van analytisch vermogen en sensitiviteit voor de onderstroom, doorziet Miriam snel wat er nodig is om weer in beweging te komen. Haar stijl is direct, eerlijk en verbindend. Pragmatisch waar het kan, meer diepgaand waar nodig. En altijd met concreet resultaat, en een vleugje humor. 

Miriam helpt mensen en organisaties om op verhaal te komen. Omdat zij erin gelooft dat de wereld een mooiere plek wordt als we met een open blik naar het gezichtspunt van de ander kunnen kijken. Ook, of misschien wel juíst, op de werkvloer. 

In haar werk én daarbuiten laat ze zich graag inspireren door muziek, kunst en cultuur. 

image

Heike Huidekoper

heike@ontwikkelhuis.nl

Heike Huidekoper

heike@ontwikkelhuis.nl

"Door dicht bij jezelf te blijven gaan dingen gemakkelijker. Daar krijg je energie van."

Heike komt dichtbij. Ze begrijpt de complexe rol die je te vervullen hebt als leider én teamlid want ooit zat zij ook in die rol. Daarna heeft zij zich ontwikkeld als trainer. Heike laat je kennismaken met de pure, authentieke jij. Zodat jij je volle potentie kunt benutten.

image

Eveline van der Horst

eveline@ontwikkelhuis.nl

Eveline van der Horst

eveline@ontwikkelhuis.nl

‘Ieder mens bezit een enorme kracht. Ook al is deze niet altijd voelbaar.’

Eveline gelooft dat in ieder persoon alle mogelijkheden besloten liggen om succesvol en gelukkig te zijn. En dat creativiteit, humor en inventiviteit – het anders doen dan anders – essentieel zijn om die mogelijkheden te (her)ontdekken en te gebruiken. Met haar inventiviteit en energie creëert zij een omgeving waarin coachees kunnen reflecteren, stretchen en groeien (ver) voorbij hun comfort zone. Ze is nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt en help daarbij graag met het vinden van het antwoord op de vraag: ‘hoe dan’?

image

Joris de Rijk

joris@ontwikkelhuis.nl

Joris de Rijk

joris@ontwikkelhuis.nl

'Ik geloof sterk in de verbinding tussen mentale en fysieke beweging.'

Samen met jou als professional werken aan aspecten die er toe doen, dat is wat Joris drijft. Zijn passie is om professionals en teams te versterken in hun autonomie. Het gevoel dat je jouw eigen koers vaart en dat je zowel goed in contact staat met jezelf als met je omgeving. Zijn aanpak wordt vaak als volgt omschreven: vertrouwen, helderheid en enthousiasme.

image

Court Cameron

court@ontwikkelhuis.nl

Court Cameron

court@ontwikkelhuis.nl

'Door te werken aan fysieke, mentale en emotionele balans ontstaat er duurzame gedragsverandering.'

Vanuit zijn achtergrond in de (top)sport weet Court als geen ander hoe hij beweging en ervaringsgericht leren kan inzetten om jou tot inzichten te brengen en zo jou verder te brengen in jouw ontwikkeling als mens én als leider. Hij leert jou anders te kijken naar jouw rol als leider en zorgt dat jij je bewust wordt van je eigen kracht en dat ook kan overbrengen aan anderen.  

image

Lavinia Jacobs-Scholte

lavinia@ontwikkelhuis.nl

Lavinia Jacobs-Scholte

lavinia@ontwikkelhuis.nl

'Brengt sensitief in beweging met oog voor resultaat.'

Als enthousiaste trainer en organisatieadviseur (organisatieverandering en HR) verbind ik met sensitiviteit op verschillende niveaus binnen een organisatie en realiseer met een procesgerichte aanpak het beoogde resultaat. Ik geloof in duurzame verandering door deze gezamenlijk met stakeholders vorm te geven, vanuit verschillende principes. Ik zet aandacht voor patronen, gedrag en persoonlijke waarden en drijfveren in om mensen en organisaties in beweging te brengen en zo te komen tot duurzame verandering en vernieuwing. Mijn stijl is te omschrijven als energiek, waarbij ik met daadkracht en helderheid rust en overzicht breng.

image

Esther Polak

esther@ontwikkelhuis.nl

Esther Polak

esther@ontwikkelhuis.nl

'Verander muren in deuren' - Loesje 
Vaak lopen we als mens, professional of team steeds tegen terugkerende problematieken aan die we zelf niet kunnen duiden. Ik verander graag muren in deuren door een nieuw perspectief te brengen, door het bieden van de juiste interventies om te kijken wat er ten diepste afspeelt. 

Esther is een deskundig en gedreven trainer en coach die met haar achtergrond in HR, verandermanagement en  leiderschap veel ervaring heeft opgedaan bij het begeleiden van uitdagende veranderprocessen en leervragen in verschillende bedrijfstakken. Zij ziet als geen ander wat een veranderproces van mensen vraagt. Zij kent hierbij de leerpunten en uitdagingen en ziet dit als opening om beweging en vooruitgang te creëren. Haar kracht ligt in het onbewuste, bewust maken. Daarbij luistert ze vooral wat er niet gezegd wordt en gemist wordt. Zo gaat Esther het echte gesprek aan om te onderzoeken wat er in de diepste lagen gebeurt en daarin een duurzame verandering maken. 

image

Jhara van Buuren-Nolten

jhara@ontwikkelhuis.nl

Jhara van Buuren-Nolten

jhara@ontwikkelhuis.nl

“You can’t fall if you don’t climb… But there is no joy in living your whole life on the ground.” Uknown

 

Jhara is geboren in Bangladesh, en opgegroeid in Nederland.

Ze heeft ruim 20 jaar internationale ervaring op het gebied van HRM, coaching en talentontwikkeling. Ze wordt enthousiast van innovatieve HRM ideeën die waarde toevoegen. Hierbij is ze gericht op persoonlijke ontwikkeling, groei en leren van mensen in organisaties. In het dagelijks leven brengt ze dit in de praktijk als inspirerende HR Manager en activerende HRM Docent. En als trainer bij het Ontwikkelhuis voor de Opleiding HR Business Partner. 

image

Renate Knol

renate@ontwikkelhuis.nl

Renate Knol

renate@ontwikkelhuis.nl

Renate is een veelzijdige professional. In het verleden is zij werkzaam geweest als HR-professional bij verschillende organisaties, maar ook als docent, trainer en onderwijsontwikkelaar. Zo is zij momenteel naast haar werkzaamheden als trainer ook werkzaam in het onderwijs bij het ROC midden Nederland. Het samen vernieuwen van het onderwijs met haar collega’s geeft haar energie. De inhoud én de verandering bij een organisatie spreekt haar hierin aan. De vraagstukken over organisatiestructuren, processen, gedrag bij een vernieuwing, wat heeft personeel nodig en werkplezier komen in haar werk voortdurend naar boven. Door samen met de deelnemers te kijken wat nodig is, probeert zij echt impact te maken.

image

Marcelle de Jong van Beek en Donk

marcelle@ontwikkelhuis.nl

Marcelle de Jong van Beek en Donk

marcelle@ontwikkelhuis.nl

'Wijsheid begint met verwondering.'

Marcelle is een enorme aanjager, ze heeft een aanstekelijk enthousiasme. Met haar humor verbindt ze en daarmee kan ze naar plekken gaan waar we soms liever van weg blijven, maar wat goed is om te onderzoeken. Ze gaat verder dan wat ze ziet en voelt haarfijn aan wat er op de onderstroom speelt. Daar stelt ze die ene vraag, voorbij schaamte en schuld, precies waar het over gaat.  ‘Dichtbij mogen komen om een volgende stap te kunnen maken blijft mij inspireren en raken.’

Met haar juridische en HR achtergrond weet zij als transitie expert snel de knelpunten en uitdagingen te benoemen en verliest zij de strategische doelstellingen van de organisatie niet uit het oog.

image

Bea Groeneveld

bea@ontwikkelhuis.nl

Bea Groeneveld

bea@ontwikkelhuis.nl

"Met een ander perspectief kom je tot nieuwe ideeën."

Bea geniet er van om jou net even op een andere manier te laten kijken waardoor er zich andere perspectieven openen. Ze heeft zelf gemerkt dat datgene dat zich steeds weer herhaalt en waar je last van hebt een mooi aanknopingspunt biedt voor een stap in ontwikkeling. In training of coaching werkt Bea graag met bewustwording van belemmerende patronen én laat ze je ervaren dat je hier zelf iets aan kunt doen.

 Bea heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van teams in organisaties, coaching en leiderschapsontwikkeling. Ze is eerlijk en betrouwbaar in hoe en wat zij doet. Zij kent de moeite van een veranderingsproces, de valkuilen én weet hoe het is als er beweging ontstaat die energie geeft. Ze zet haar expertise en ervaring in om jou weer een stap verder te brengen in je ontwikkeling.

image

Lisette Graafsma

lisette@ontwikkelhuis.nl

Lisette Graafsma

lisette@ontwikkelhuis.nl

"Begrijp het leven achterwaarts, maar leef het voorwaarts."

Lisette is nieuwsgierig. Naar iedereen. Wie ben je? Wat kan je of zou je kunnen? Wat wil je? Lisette helpt je tot de kern te komen en leert je jouw volle potentie te benutten. "Als die allereerste wikkels eraf gaan, en iemand persoonlijk ont-wikkeld. Dat blijft zo'n bijzonder moment."

image

Marjan Schrader

info@ontwikkelhuis.nl

Marjan Schrader

info@ontwikkelhuis.nl

"Je bewust worden van je onbewuste gedrag, een cruciale stap voor blijvende verandering." 

Marjan is gedurende haar carrière in het bedrijfsleven werkzaam geweest in diverse rollen als strategisch marketing/communicatieadviseur, leidinggevende en coach/ begeleider. Ze is als coach doortastend en altijd op zoek naar de vraag achter de vraag om tot de kern van je probleem of uitdaging te komen. Ze klopt soms op de deur van het ongemak en houdt je een spiegel voor. Wat maakt dat je oude patronen blijft inzetten? Deze gaat ze samen met jou zichtbaar maken, wat leidt tot ander gedrag. Marjan begeleidt liefdevol, kritisch en recht uit het hart. 

image

Hans Vlieg

info@ontwikkelhuis.nl

Hans Vlieg

info@ontwikkelhuis.nl

"Zonder wrijving, geen glans."

Hans gelooft dat wanneer mensen persoonlijk en professioneel meer van zichzelf laten zien ze op het scherpst van de snede met elkaar kunnen samenwerken en voor bijzondere en duurzame resultaten zorgen. Het vraagt lef om naar jezelf, je team of organisatie te kijken en te ontdekken wat jouw persoonlijke en professionele patronen zijn. Wil je een ander resultaat, dan zul je dus ook zelf iets anders moeten gaan doen in je patronen. Als mens, als team of als organisatie.

Wendy Tasseron

Wendy Tasseron


Nathalie van Hooff

Nathalie van Hooff


Ingrid Kerr

Ingrid Kerr


André Bolland

André Bolland


Berth Rijbroek-Nijland

Berth Rijbroek-Nijland


Pieter van Goinga

Pieter van Goinga


Suzanne Meijers

Suzanne Meijers


Wendel Post

Wendel Post