Vacature veranderkundig trainer/adviseur

32 uur

Bij het Ontwikkelhuis houden we van co-creatie. We zijn ongelooflijk nieuwsgierig naar de context van onze klanten. We kennen hun business, en verstaan het vak. Maar geloven ook dat professionals met wie we werken de dagelijkse praktijk als geen ander kennen. Dat, in combinatie met onze expertise om mensen in beweging te krijgen. Maakt dat we samen precies weten waar het accent te leggen, zodat er ruimte ontstaat voor ontwikkeling. En als jij nu denkt, zo werk ik ook: lees dan even door. 

Binnen ons team hebben we namelijk een vacature. We zijn op zoek naar een echte 'ontwikkelaar', iemand die kan adviseren én beweging weet te creëren als het gaat om verandervraagstukken. 

We zijn op zoek naar een veranderkundige trainer/adviseur

Als trainer voor een groep
Je bent iemand die mensen, teams en organisaties in beweging krijgt en houdt. Een expert als het gaat over verandering en de vraagstukken die daarbij horen. Je weet kennis op een respectvolle en warme manier over te brengen. Je verstaat je vak, en hebt een scherpe en frisse blik. Jij weet wat écht nodig is om mensen mee te krijgen in een verandering. 

Als gesprekspartner van de klant
We werken aan vraagstukken op het gebied van HR en Leiderschap, daar heb je ervaring in. Je bent in staat jouw visie op leren en ontwikkelen over te brengen bij bestaande en nieuwe klanten. Je bent daarbij ondernemend, pragmatisch en een echte verbinder. We verwachten een commerciële blik en daarmee bedoelen we: dat je kansen ziet om klanten (nog verder) te helpen. Je kent het belang van beweging in organisaties, en je weet hoe je strategie en beleid kunt vertalen naar een ontwikkelprogramma en leerlijnen. Uiteraard zorg je voor de nodige afstemming met het team, zodat we samen kunnen zorgen voor een feilloze uitvoering. 

Kortom, de inhoud van het werk

 • Trainen en coachen op boven- en onderstroom, individuen en teams begeleiden in transities.
 • Visie op leren en ontwikkelen verder vormgeven en samen met ons proposities neerzetten en uitbouwen;  
 • Sparringpartner op alle niveaus in organisaties op diverse verandervraagstukken;  
 • Zelfstandig programma/projectleiderschap, leidende rol bij interne events en/of activiteiten, kennis delen met collega’s en coachen, begeleiden talentvolle collega’s. 


Systemisch werken vormt vaak de basis van onze trainingen. We verwachten dan ook dat je daarin opgeleid bent. Als je deze opleiding bij Phoenix hebt gevolgd, is dat een pré. 

Dit zouden we graag van je willen zien

 • Een afgeronde WO/HBO-opleiding
 • +7 jaar relevante werkervaring in het begeleiden van groepen en het geven van trainingen
 • Duidelijke visie op verandermanagement
 • Aantoonbare ervaring in het vormgeven van leiderschapsprogramma’s en het geven van trainingen hierin
 • Aantoonbare ervaring in het HR werkveld
 • Opleidingen in ‘systemisch werken’ bij voorkeur bij Phoenix Opleidingen
 • Conceptueel vermogen en een resultaatgerichte en gedreven mindset
 • Organisatiesensitiviteit en uitmuntende communicatie skills. 

Kom je voor ons werken?

Dan kom je terecht in een hecht team. Stuk voor stuk slimme mensen die samen met een vaste schil van trainers ruimte maken voor persoonlijke ontwikkeling. Sonja en Fleuranne zijn de eigenaars van het Ontwikkelhuis. Als persoon weten ze allebei wat ze willen, ze zijn professioneel maar tegelijkertijd ook vol humor en hebben oprechte aandacht voor het team. Work hard, play hard. 

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die bij ons in dienst komt voor minimaal 32 uur. 

Solliciteren, dat werkt zo

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer? De kans is groot dat we dan thee/koffie gaan drinken. Voordat het zover is, zouden we het wel fijn vinden om je motivatie en cv te ontvangen. De deadline hiervoor is woensdag 27 oktober 2021 om 21:00. Je mag je mail sturen naar Sonja Bakker op sonja@ontwikkelhuis.nl. Wie het eerst stuurt, zit het eerst aan tafel. Heb je nog een vraag, bel Sonja dan op 06-12630363. 

 

Het Ontwikkelhuis biedt mij als trainer een warme basis om mijn werk te doen. En daarnaast krijg ik binnen de kaders veel vrijheid om mijn eigen accent te geven aan een training. Dat maakt dat ik écht graag voor ze werk. 

- Heike Huidekooper, trainer bij Het Ontwikkelhuis