Team Transitie Methode

Werkt jouw team nog wel doelgericht? Of is de teamdynamiek niet (meer) wat die zijn moet? Misschien zijn er medewerkers die de samenwerking – onbewust – saboteren? Managers moeten er in dat geval extra hard aan trekken om het beoogde resultaat te behalen. Zonde van de energie! Breng je team dan in beweging met de Team Transitie Methode van het Ontwikkelhuis. Een speelse maar gestructureerde methode die ervoor zorgt dat je team maximaal gaat renderen. Wedden dat de sfeer én de teamspirit direct de volgende werkdag voelbaar is verbeterd?

Persoonlijke vaardigheden inzetten voor het grotere geheel

In een succesvol team neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid en wordt er goed samengewerkt. De Team Transitie Methode laat zien dat het team veel meer in hun mars heeft dan ze denken. Medewerkers worden uitgedaagd om terug te gaan naar hun eigen talenten. Om te ontdekken waar ze goed in zijn. En hoe ze dat kunnen inzetten voor het grotere geheel. Vaardigheden als persoonlijk leiderschap, stijlflexibiliteit en het geven en ontvangen van feedback worden geprikkeld.

Je gaat groeien als team, in 4 fasen

Binnen de Team Transitie Methode is er veel ruimte voor reflectie en ontwikkeling. Het draait grofweg om bewustwording rondom het teamtalent en de teamontwikkelpunten. Daarvoor zijn er vier fasen van transitie. Bij elke fase horen vragen en opdrachten die inzicht geven in het functioneren. Op een creatieve manier ga je van jezelf én van andere teamleden leren. Tenslotte is iedere medewerker op haar of zijn eigen manier uniek. 

Gefaciliteerd door het Ontwikkelhuis, of onder licentie

De Team Transitie Methode kan gefaciliteerd worden door een van onze trainers. Maar kan ook worden aangeschaft als licentie door organisaties of zelfstandig trainers, in dat geval doorloop je eenmalig een training en daarna kan je er onbeperkt mee aan de slag.

Wat levert het op?

Meer plezier en vertrouwen bij teamleden. Stijging van de klanttevredenheid. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid binnen het team. Een hogere medewerkersbetrokkenheid (teamleden ondersteunen elkaar). Lager ziekteverzuim en minder personeelsverloop.

Doelgroep

De Team Transitie Methode kan worden ingezet bij alle soorten teams, op elk niveau. Voorkennis is niet vereist. Zowel leidinggevende als zelfsturende en agile werkende teams hebben baat bij de methode. Een facilitator begeleidt de training met de allergrootste zorg voor persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Op een manier die voor iedereen veilig voelt.

Locatie en investering

De methode kan zowel op locatie gefaciliteerd worden als in onze fijne trainingsruimte in Loosdrecht. 

  • Teamsessie van 1 dag op basis van de Team Transitie Methode is € 2.950 excl. btw.
  • Dit is inclusief methode, materialen en Ontwikkelhuis-facilitator, exclusief verblijf en locatie.

Tip: licentie Team Transitie Methode

Ben je enthousiast over deze methode en zou je hem als zelfstandig trainer of als organisatie in je toolkit willen hebben? Dat kan. Bel of mail ons, dan vertellen we je alles over deze licentie. Fijn zelf aan de slag.

Terug op de werkvloer is te merken dat de onderlinge relaties zijn verstevigd en dat het wederzijdse respect is toegenomen. Dit draagt bij in de resultaten, maar zeker ook in het werkplezier.

- Maarten Lintsen, Directeur HR bij Dura Vermeer divisie Infra

Gemeente Den Haag

Maatwerk HR ontwikkelprogramma

‘Het ontwikkelprogramma voor onze HR professionals was gericht op persoonlijke ontwikkeling én een eigen invulling van de rol HR adviseur.’

Als een van de grootste gemeentes van Nederland kent de Gemeente Den Haag ook een grote HR organisatie. Onderdeel daarvan is het team HR Business Adviseurs. Een team van zo’n 18 adviseurs die de verschillende onderdelen van de gemeente in kleine adviesteams op strategisch en tactisch niveau adviseren over hun personeelsbeleid. Zij werken dagelijks in de diensten, kennen de opgaven en weten tegelijkertijd wat er speelt binnen de bedrijfsvoering.

"Het ontwikkelprogramma voor onze HR professionals was gericht op persoonlijke ontwikkeling én een eigen invulling van de rol HR adviseur."

HR-team Ymere

Een sterk team!

Ondanks de stevige positie die het HR-team van Ymere al in had genomen binnen de Management Teams van de in de metropoolregio Amsterdam opererende woningcorporatie, ontstond er bij de adviseurs toch de wens om een vervolgstap te maken. Eén die ervoor zou zorgen dat de impact van HR op de business nog verder zou vergroten. Om dat te bereiken doorliep het team een Businesspartner trainingsprogramma.

Zelfverzekerd, proactief en met de juiste vakkennis. Het HR-team van Ymere heeft zich ontwikkeld tot HR-businesspartners. En dat wordt gemerkt.