Team Transitie Methode

Werkt jouw team nog wel doelgericht? Of is de teamdynamiek niet (meer) wat die zijn moet? Misschien zijn er medewerkers die de samenwerking – onbewust – saboteren? Managers moeten er in dat geval extra hard aan trekken om het beoogde resultaat te behalen. Zonde van de energie! Breng je team dan in beweging met de Team Transitie Methode van het Ontwikkelhuis. Een speelse maar gestructureerde methode die ervoor zorgt dat je team maximaal gaat renderen. Wedden dat de sfeer én de teamspirit direct de volgende werkdag voelbaar is verbeterd?

Persoonlijke vaardigheden inzetten voor het grotere geheel

In een succesvol team neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid en wordt er goed samengewerkt. De Team Transitie Methode laat zien dat het team veel meer in hun mars heeft dan ze denken. Medewerkers worden uitgedaagd om terug te gaan naar hun eigen talenten. Om te ontdekken waar ze goed in zijn. En hoe ze dat kunnen inzetten voor het grotere geheel. Vaardigheden als persoonlijk leiderschap, stijlflexibiliteit en het geven en ontvangen van feedback worden geprikkeld.

Je gaat groeien als team, in 4 fasen

Binnen de Team Transitie Methode is er veel ruimte voor reflectie en ontwikkeling. Het draait grofweg om bewustwording rondom het teamtalent en de teamontwikkelpunten. Daarvoor zijn er vier fasen van transitie. Bij elke fase horen vragen en opdrachten die inzicht geven in het functioneren. Op een creatieve manier ga je van jezelf én van andere teamleden leren. Tenslotte is iedere medewerker op haar of zijn eigen manier uniek. 

Gefaciliteerd door het Ontwikkelhuis, of onder licentie

De Team Transitie Methode kan gefaciliteerd worden door een van onze trainers. Maar kan ook worden aangeschaft als licentie door organisaties of zelfstandig trainers, in dat geval doorloop je eenmalig een training en daarna kan je er onbeperkt mee aan de slag.

Wat levert het op?

  • Meer plezier en vertrouwen bij teamleden.
  • Stijging van de klanttevredenheid.
  • Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid binnen het team.
  • Een hogere medewerkersbetrokkenheid (teamleden ondersteunen elkaar).
  • Lager ziekteverzuim en minder personeelsverloop.

Lees hoe Meijers met de Team Transitie Methode hun teams helpt om succesvol te groeien en verandering om te zetten in kansen. Bekijk de case hier.

Doelgroep

De Team Transitie Methode kan worden ingezet bij alle soorten teams, op elk niveau. Voorkennis is niet vereist. Zowel leidinggevende als zelfsturende en agile werkende teams hebben baat bij de methode. Een facilitator begeleidt de training met de allergrootste zorg voor persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Op een manier die voor iedereen veilig voelt.

Locatie en investering

Interesse of vragen?

Neem contact op met ons via info@ontwikkelhuis.nl of 088-1012600 om de methode te boeken, of om antwoord te krijgen op je vragen.

De methode kan zowel op locatie gefaciliteerd worden als in onze fijne trainingsruimte in Loosdrecht. 

Tip: licentie Team Transitie Methode

Ben je enthousiast over deze methode en zou je hem als zelfstandig trainer of als organisatie in je toolkit willen hebben? Dat kan. Bel of mail ons, dan vertellen we je alles over deze licentie. Fijn zelf aan de slag.

Terug op de werkvloer is te merken dat de onderlinge relaties zijn verstevigd en dat het wederzijdse respect is toegenomen. Dit draagt bij in de resultaten, maar zeker ook in het werkplezier.

- Maarten Lintsen, Directeur HR bij Dura Vermeer divisie Infra

Persoonlijke verbondenheid is nodig om teams te laten groeien

Meijers versterkt teamdynamiek en prestaties met de Team Transitie Methode

Marielle Hoogland-Sievers is directeur HR en cultuur bij Meijers Assurantiën in Amstelveen. Met haar spreken we over veranderingen in haar organisatie en hoe ze met onder andere de Team Transitie Methode zorgt voor goed functionerende teams. In dit artikel lees je meer over haar en haar organisatie, de Team Transitie Methode en de resultaten die de organisatie hiermee behaalt.

Referentiecase Leerplicht Amsterdam

Teamontwikkeling in samenwerking met het Ontwikkelhuis

Ontmoet Annet van Duikeren, een toegewijde teammanager bij de Gemeente Amsterdam. Na twintig jaar in verschillende HR-rollen te hebben gewerkt, stapte ze in 2020 over naar de afdeling Leerplicht. Als leidinggevende van een team van ongeveer 20 medewerkers, richt ze zich op het bevorderen van de kwaliteit van het werk van leerplichtambtenaren door het mogelijk maken van datagestuurd werken, leren en ontwikkelen. Ontdek hoe Annet's visie en leiderschap hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een hecht en effectief team binnen Leerplicht Amsterdam, en hoe het Ontwikkelhuis een cruciale rol heeft gespeeld in het versterken van het team. Leer meer over haar inzet voor teamontwikkeling, het belang van persoonlijke verhalen en verbondenheid, en de blijvende impact die zij in samenwerking met het Ontwikkelhuis heeft gemaakt binnen de leerplichtorganisatie van Amsterdam.