Online intervisie methode Anders Denken

Meer dan ooit is het voor organisaties belangrijk om flexibel en adaptief te zijn. Dat vraagt om snellere methodes om te leren van de praktijk. Intervisie is zo'n methode. Waarmee deelnemers met een frisse blik naar een casus kijken. In de praktijk blijkt echter dat het organiseren en faciliteren van deze sessies een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we intervisie praktisch gemaakt met onze online intervisiemethode ‘Anders Denken’.

 

 

De Methode Anders Denken

2 zelf ingebrachte casussen, 2 teams en 2 casushouders. De methode Anders Denken is gestructureerd, gaat de diepte in en biedt deelnemers nieuwe perspectieven. Niet het beste compromis, maar de beste oplossing is het doel. Het is eenvoudig, prikkelend en uitnodigend maar geeft geen ruimte voor afdwalingen. 

De kracht van online

Omdat deelnemers online aanwezig en dus letterlijk in beeld zijn, worden zij gestimuleerd om op directe en actieve wijze hun steentje bij te dragen. Dit vergroot en verstevigt het interne netwerk van de organisatie en verlaagt de drempel om samen te werken. Teams die op afstand werken leren elkaar beter kennen en bereiken op efficiëntere wijze gezamenlijke doelstellingen.

 

Wat levert het op?

  • Een vaste methode die heldere richtlijnen en handvatten geeft voor intervisie
  • Geen afdwalingen, wel structuur
  • Met plezier intervisie doorlopen, open, eerlijk en veilig
  • Bouw aan een innovatieve, lerende werkcultuur
  • Toekomstbestendige oplossingen voor terugkerende vraagstukken
  • Sneller en doeltreffender intervisie organiseren en doen
  • Een vergroot en verstevigt intern netwerk

Doelgroep

Geschikt voor ieder niveau medewerker of leidinggevende. Evaluatie van een project, een werkproces, klantcase of een fictieve case? Alles kan. Zowel in vaste teams als in gemixte groepen afhankelijk van de doelstelling.

Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Zo werken we met onze klanten samen:

Persoonlijke verbondenheid is nodig om teams te laten groeien

Meijers versterkt teamdynamiek en prestaties met de Team Transitie Methode

Marielle Hoogland-Sievers is directeur HR en cultuur bij Meijers Assurantiën in Amstelveen. Met haar spreken we over veranderingen in haar organisatie en hoe ze met onder andere de Team Transitie Methode zorgt voor goed functionerende teams. In dit artikel lees je meer over haar en haar organisatie, de Team Transitie Methode en de resultaten die de organisatie hiermee behaalt.

Referentiecase Leerplicht Amsterdam

Teamontwikkeling in samenwerking met het Ontwikkelhuis

Ontmoet Annet van Duikeren, een toegewijde teammanager bij de Gemeente Amsterdam. Na twintig jaar in verschillende HR-rollen te hebben gewerkt, stapte ze in 2020 over naar de afdeling Leerplicht. Als leidinggevende van een team van ongeveer 20 medewerkers, richt ze zich op het bevorderen van de kwaliteit van het werk van leerplichtambtenaren door het mogelijk maken van datagestuurd werken, leren en ontwikkelen. Ontdek hoe Annet's visie en leiderschap hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een hecht en effectief team binnen Leerplicht Amsterdam, en hoe het Ontwikkelhuis een cruciale rol heeft gespeeld in het versterken van het team. Leer meer over haar inzet voor teamontwikkeling, het belang van persoonlijke verhalen en verbondenheid, en de blijvende impact die zij in samenwerking met het Ontwikkelhuis heeft gemaakt binnen de leerplichtorganisatie van Amsterdam.