Bij het Ontwikkelhuis houden we van co-creatie. We zijn mateloos nieuwsgierig naar de context van jouw organisatie. Jij kent de business, en wij verstaan - net als jij - het vak. Maar, jij kent de dagelijkse praktijk als geen ander. En wij zijn absolute experts als het gaat over het in beweging krijgen van professionals. En dat maakt dat we samen precies weten waar het accent te leggen zodat er ruimte ontstaat voor ontwikkeling. Een maatwerk programma dat jouw team of organisatie laat groeien. Of dat nu op het gebied van HR of Leiderschap of een combinatie is. Samen zorgen we voor resultaat.

Leren en ontwikkelen als basis voor verandering

Als organisatie bepaal je de juiste richting en kijk je of je (nog) de juiste dingen aan het doen bent. Dit alles natuurlijk binnen het licht van onze steeds sneller veranderende context. Het is cruciaal om mee te kunnen bewegen. En het vermogen om dit te kunnen start bij je professionals – die élke dag moeten kunnen leren van de praktijk, en de ontwikkeling van je teams - die efficiënt moeten kunnen leveren wat de markt vraagt. Leren + Ontwikkelen = Veranderen.

Altijd verbonden met de dagelijkse praktijk

Onze trainingen en opleidingen zijn altijd gebaseerd op de verbinding met de praktijk van de deelnemers. Daarbij laten we zien, voelen én ervaren hoe het anders kan. En dat houdt niet op na de trainingsdagen. We helpen deelnemers juist om inzichten mee te nemen naar de werkvloer zodat ze duurzaam kunnen leren. De manier waarop we dat doen, zorgt er ook voor dat we precies weten of je als team op de juiste weg bent.

  • We zorgen ervoor dat inzichten meegenomen én toegepast kunnen worden in de praktijk. 
  • We blijven in contact, en monitoren de vooruitgang van het team.
  • Deze vooruitgang kunnen we – als gewenst – rapporteren als managementsummary. Zo weet je als organisatie of je daadwerkelijk de juiste kant op beweegt. 

Persoonlijke aandacht en het online leerplatform

Tijdens het gehele traject én nog een poosje daarna blijven we in contact met de deelnemers. Als het nodig is doen we dat persoonlijk, maar vooral ook via ons online leerplatform. Afhankelijk van de leervraag ontvang je als deelnemer persoonlijke opdrachten, uitdagingen en prikkels. Daarnaast kan je ook nog gebruik maken van de 360-feedback tool en een bibliotheek vol werkvormen, theorie, whitepapers en relevante en interessante cases en artikelen.

Monitoren van de verandering

Een bijkomend voordeel van het in contact blijven én het gebruik maken van het online leerplatform is dat we de voortgang kunnen meten én de grote lijnen aan de organisatie kunnen rapporteren. Op basis van geanonimiseerde data maken we een managementsummary. Gaan we écht de juiste kant op?