Om een impactvolle leider te zijn, is het essentieel om kennis te verbinden met persoonlijk leiderschap. Reflecteren, ervaren, theoretiseren en toepassen vormen de sleutel tot groei en succes.

65
| |

Wat levert deelname op?

Je leert niet alleen zelfverzekerd te navigeren tussen verschillende partijen en hun belangen, maar je krijgt ook diepgaand inzicht in wat er speelt binnen jouw netwerk van belanghebbenden en hoe je daarin invloed kunt uitoefenen. We voorzien je van uitgebreide kennis over diverse rollen en de bijbehorende taken en uitdagingen. Daarnaast ontwikkel je waardevolle vaardigheden, krijg je praktische tools aangereikt en word je geïnspireerd met nieuwe inzichten, allemaal met als doel om jouw talenten optimaal te benutten. Het beste van beide werelden komt samen: praktijk en theorie worden naadloos geïntegreerd. Je maakt deel uit van een hechte groep vakgenoten, waarbij leren met en van elkaar centraal staat, niet alleen tijdens de bijeenkomsten, maar ook daarbuiten.

Wat maakt deze opleiding uniek?

 • Ten eerste ontvang je een officieel Post-HBO diploma als erkenning van je prestaties. Maar wat deze opleiding echt bijzonder maakt, is de combinatie van vakinhoudelijke kennis én persoonlijke ontwikkeling. Met jouw nieuw verworven kennis en vaardigheden lever je direct een waardevolle bijdrage aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Bovendien zorgt een adviescommissie bestaande uit praktijkexperts ervoor dat de opleiding altijd up-to-date en marktrelevant blijft. Maar wat jouw ervaringen betreft, hebben we goed nieuws: je hebt invloed op de inhoud van de sessies. Wat wil je graag leren, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak? Jouw leerbehoeften en die van andere deelnemers staan centraal!
 • En dat is nog niet alles. Je krijgt persoonlijke begeleiding, waarbij de focus volledig op jou ligt. Ook bouw je een netwerk op met ambitieuze professionals die dezelfde drive hebben als jij. In plaats van losse trainingen bieden we je een samenhangend traject dat echt impact maakt. Bij het Leiderschap Ontwikkelhuis creëren we een omgeving die jou vooruit helpt. We voorzien je van de juiste kennis op het juiste moment, coachen je persoonlijk om vanuit stilstand weer in beweging te komen, en vieren samen de successen. We bieden dus meer dan alleen vakmanschap, want we begrijpen dat het toepassen van je kennis en inzichten in de praktijk minstens zo belangrijk is voor jou als leider. Leiderschap gaat immers over actie, lef, effectieve communicatie en het opbouwen en onderhouden van verbindingen met je team en stakeholders. Daarom staat jouw persoonlijke ontwikkeling bij ons net zo hoog in het vaandel.

Inhoud van het programma

 • Individuele begeleiding
 • 7x masterclasses Inhoudelijke kennis opdoen op een specifieke thema's zoals: Strategisch denken, Stakeholdermanagement, Leading from the middle, Vitaliteit en gezondheid, Teamontwikkeling, Simpel veranderen, Samenwerken multidisciplinaire teams
 • 4x persoonlijk leiderschap Werken aan je authenticiteit en stijlflexibiliteit: Ik als leider (dag 1), Ik en de ander (dag 2), Storytelling (dagdeel 3), Ik en mijn team (dagdeel 4)
 • 9x vaksessies Opleiding met o.a. reflectie op modules en koppeling aan de praktijk

Doelgroep

Lijnmanagers, teamleiders, midden-managers.

Studiebelasting

De opleiding heeft een totale studiebelasting van 200-250 uur. Hiervan zijn 104 uur contacturen.

Investering en doorlooptijd

 • Startdatum: 25 september 2024
 • De doorlooptijd is circa 2 jaar, verdeeld over 3 kalenderjaren
 • Kosten: € 1.985 per kalenderjaar - vrijgesteld van btw
 • Exclusief arrangementskosten van € 150 per kalenderjaar excl. btw
 • Het boekenpakket van circa € 250 schaf je zelf aan
 • Locatie: Loosdrecht, online en werkplek deelnemers

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding? Vraag dan de brochure aan. We sturen je deze op per e-mail. 

Een brochure is natuurlijk fijn, maar als je een nóg beter beeld van de opleiding wilt krijgen nodigen we je graag uit voor onze oriëntatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vergaar je informatie, ervaar je onze manier van werken én kun je al je vragen stellen, want het is live.
Tot snel?
Meer info en aanmelden:

Oriëntatiebijeenkomst opleiding Leiderschap met Impact

Ik geloof in dat hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe effectiever jouw leiderschap is. Tijdens het Leiderschap met impact programma maakte ik écht een verdiepingsslag in mezelf, en dat vergeet ik nooit meer.

Hybride leiderschap

Hybride werken is here to stay. Deze nieuwe realiteit vraagt transformatie van teams én leiders in een organisatie. Wat betekent dit precies voor leiders? Welke competenties moet je als leider verder ontwikkelen om een goede hybride leider te zijn? Wat zegt de wetenschap hierover? En wat doen ze bij collega-organisaties?

Bekijk training

Coaching voor leidinggevenden

Leiderschap Ontwikkelhuis-coaches hebben een flinke dosis kennis en ervaring als coach, ook kennen ze als geen ander jouw rol als leidinggevende. In een een-op-een coachtraject van het Leiderschap Ontwikkelhuis vind je de antwoorden die je zoekt. Daarnaast krijg je praktische tools om vol vertrouwen je rol te pakken.

Bekijk training