Transformeer Je Leiderschap, Versterk Je Impact

Ontdek onze Impactmakers Masterclassreeks, speciaal voor leiders die de toekomst willen vormgeven. Elk van deze masterclasses is een essentiële bouwsteen naar effectief en impactvol leiderschap.

128
| |

Wat levert deelname op?

In onze snel veranderende wereld staan leiders voor ongekende uitdagingen. De Impactmakers Masterclassreeks is speciaal ontworpen om leiders zoals jij uit te rusten met de essentiële vaardigheden, inzichten en tools die nodig zijn om deze uitdagingen met vertrouwen aan te gaan en succesvol te navigeren in complexe organisaties. Elke masterclass wordt geleid door de beste expert uit het werkveld. Je leert de actuele, relevante wetenschappelijke en praktische inzichten.

Wanneer je deelneemt aan ons programma, keer je terug naar je organisatie met een rugzak vol frisse en inspirerende inzichten over leiderschap. Je krijgt niet alleen een berg nieuwe ideeën, maar ook de praktische tools om deze ideeën meteen in actie om te zetten. En het beste deel? Je neemt niet alleen deze waardevolle inzichten mee terug voor jezelf, maar je zet ook je hele team in hun kracht. Klaar voor de sprong?

Masterclass Strategisch denken
De strategie van jouw organisatie is de basis van de richting die jij geeft aan jouw team. In deze masterclass leer je de ambities van jouw organisatie te vertalen naar de ambities van jouw afdeling. Deze masterclass geeft je de kennis om jouw koers te bepalen.

Masterclass Stakeholdermanagement
Stakeholdermanagement gaat over het in beeld brengen van je stakeholders, dit zijn de belanghebbenden die betrokken zijn bij het realiseren van jouw afdelingsdoelen. Je leert in deze masterclass hoe je inzicht krijgt in dit krachtenveld en hoe je verwachtingen kan managen, een belangrijke taak van de leidinggevende. De keuzes die je maakt en de acties die je uitzet helpen je om effectiever tot resultaten te komen met jouw team.

Masterclass Leading from the middle
In deze masterclass leer je hoe je jouw leiderschapsstijl kan aanpassen aan een specifieke situatie en aan de stijl van elke verschillende medewerker. Dit doe je aan de hand van een inzichtelijk en praktisch leiderschapsmodel.

Masterclass Vitaliteit en gezondheid
In de huidige tijd moet je soms veel van je medewerkers vragen. Oorzaken zijn bijvoorbeeld een hoge werkdruk, flexibiliteit, continue veranderen. Het is belangrijk dat jouw team gezond en vitaal blijft, dan voelen zij zich gezonder, gelukkiger en gemotiveerder.
Hele belangrijke factoren om goede mensen te blijven binden en boeien, het ziekteverzuim te verlagen en de productiviteit te verhogen. In deze masterclass leer hoe jij daar invloed op kan uitoefenen.

Masterclass Teamontwikkeling
In deze masterclass staat de gezamenlijke prestatie van jouw team centraal. Je leert over groepsvorming, samenwerken, de harmonie en de conflicten. Daarnaast krijg je een nieuwe zienswijze hoe je tot goede besluitvorming in jouw team kan komen.

Masterclass Samenwerken in multidisciplinaire teams
Bij het samenwerken in multidisciplinaire teams komen uitdagingen kijken. Leiders staan voor de uitdaging om zich niet te verschuilen achter hun eigen discipline, maar juist de samenwerking te zoeken en in verbinding uitdagingen het hoofd te bieden. De grootste uitdaging is dat iedere specialist een andere denkwijze heeft en zijn eigen vaktaal spreekt. Openstaan voor nieuwe ideeën, actief vragen stellen om een dialoog op gang te brengen, interesse tonen en nieuwsgierig zijn is daarom belangrijk. Hoe ga je hiermee om? Wat kan het je brengen? En hoe breng je deze vaardigheid als leider mee naar je teamleden?

Masterclass Simpel veranderen
In deze masterclass krijg je een inspirerende blik op organisaties. Hoe kunnen we ons werk organiseren dat we dichter bij de praktijk blijven en niet vertragen in de bureaucratie. Dit vraagt een frisse blik op hoe we zijn georganiseerd en hoe het ook anders kan, simpel.

Inhoud van het programma

  • Elke masterclass is zorgvuldig ontworpen om je niet alleen theoretische kennis te bieden, maar ook praktische vaardigheden die je direct in je werk kunt toepassen.

Investering en doorlooptijd

De investering voor de Impactmakers | Masterclassreeks voor leiders is € 2.395
Op basis van onze CRKBO-registratie is dit opleidingstraject vrijgesteld van btw-heffing.

  • Startdatum: 27 november 2024 = inschrijving open
  • Locatie: 6 x online via TEAMS en 1 x fysiek in Loosrecht
1 Masterclass  Strategisch denken woensdag 27 november 2024 09:00-13:00 uur
2 Masterclass  Stakeholdermanagement woensdag 29 januari 2025 09:00-13:00 uur
3 Masterclass  Leading from the middle woensdag 26 maart 2025 09:00-13:00 uur
4 Masterclass  Vitaliteit en Gezondheid woensdag 25 juni 2025 09:00-13:00 uur
5 Masterclass  Teamontwikkeling woensdag 29 oktober 2025 09:00-13:00 uur
6 Masterclass  Samenwerken in multidisciplinaire teams woensdag 14 januari 2026 09:00-13:00 uur
7 Masterclass  Simpel veranderen woensdag 11 februari 2026 09:00-13:00 uur

 

Goed om te weten
De masterclasses uit deze reeks zijn onderdeel van onze post-HBO opleiding Leiderschap met Impact.
Wil je daar meer over weten? Of twijfel je wat het best past bij jouw ontwikkeldoelen?
Wij denken graag met je mee!

Hybride leiderschap

Hybride werken is here to stay. Deze nieuwe realiteit vraagt transformatie van teams én leiders in een organisatie. Wat betekent dit precies voor leiders? Welke competenties moet je als leider verder ontwikkelen om een goede hybride leider te zijn? Wat zegt de wetenschap hierover? En wat doen ze bij collega-organisaties?

Bekijk training

Coaching voor leidinggevenden

Leiderschap Ontwikkelhuis-coaches hebben een flinke dosis kennis en ervaring als coach, ook kennen ze als geen ander jouw rol als leidinggevende. In een een-op-een coachtraject van het Leiderschap Ontwikkelhuis vind je de antwoorden die je zoekt. Daarnaast krijg je praktische tools om vol vertrouwen je rol te pakken.

Bekijk training