In 1,5 jaar klaargestoomd voor de rol van HR-businesspartner

artikel

Zonder enige ervaring in het vak trad Margje Knaapen toe tot het HR-team van Nationale-Nederlanden. Een jaar later is ze volgens haar HR-manager Saskia van der Velden een volwaardige HR-businesspartner en van onschatbare waarde. En staat ze in de halve finale van de nationale HR Talent of the Year-competitie.

Margje is een van de Young Professionals die in anderhalf jaar door het HR Ontwikkelhuis is klaargestoomd voor de rol als HR Businesspartner. Na haar studie rechten werkte ze twee jaar als personal assistent voor een Tweede Kamerlid, maar merkte in de loop der tijd dat ze meer uitdaging zocht. "Toen ben ik gaan bedenken wat ik nu echt wilde doen, en kwam er na gesprekken met mensen uit verschillende vakgebieden achter dat HR eigenlijk echt iets voor mij is.”

Starten vanuit competenties, en niet vanuit inhoud

Het HR Ontwikkelhuis is er voor deze talenten, die wel de competenties bezitten, maar niet zozeer inhoudelijk onderlegd zijn. "Dat hoeft ook niet”, vindt Saskia. "Die inhoud leer je wel in de praktijk, maar je moet wel bepaalde karaktereigenschappen hebben om echt op het niveau van een HR Businesspartner te willen werken. Stevig in je schoenen staan en doorzettingsvermogen zijn daar voorbeelden van, maar ook zelfspot en kunnen relativeren zijn van belang. En je moet wel willen leren, het dus niet erg vinden uitgedaagd te worden.”

Daar zijn wij het bij het Ontwikkelhuis volledig mee eens: we brengen deelnemers niet alleen inhoudelijk het vak bij, maar we laten ze tijdens de training en coaching ook ervaren hoe je jezelf als persoon, als instrument, kan inzetten. Margje: "Als je een manager die al 25 jaar voor Nationale-Nederlanden werkt wil vertellen hoe jij tegen zijn werk aankijkt en dat er misschien dingen moeten veranderen, dan is dat lastig als je zoals ik eigenlijk nog maar net komt kijken. Het is belangrijk om te weten hoe je zo’n gesprek aan moet gaan. Op dat gebied heb ik heel veel aan de coaching gehad.”

Leren door te doen

Voor zowel Margje als haar HR-manager Saskia geldt dat de klik met Het Ontwikkelhuis er direct was. "Sonja is echt een vakvrouw met veel ervaring, ze kent het vakgebied en weet welke competenties daarbij horen”, vertelt Saskia. "Sparren met haar is daardoor voor mij ook heel fijn, we spreken dezelfde taal.” Voor Margje is vooral het vangnet van belang. "Ik kan altijd bellen, als ik met vragen zit of een gesprek wil bespreken. Even samen reflecteren. Bovendien krijg je door de workshops en de supervisiegroepen met HR-professionals die zich aan het programma hebben verbonden veel inzicht in verschillende werksituaties, en hoe deze aan te pakken.”

Veel kansen om te leren, die Margje met beide handen heeft gegrepen. "De eerste dag kom je binnenlopen en denk je: ja, ik ben nu HR Consultant, maar wat ik nu precies moet dóen? Ik was clueless. Maar onderhand heb ik ontzettend veel kennis opgedaan, juist door het gewoon te doen. Volgens mij beklijft het dan ook meer dan wanneer je het heel theoretisch uit een studieboek leert.”

Niet alleen de HR-professional leert van het HR Ontwikkelhuistraject, ook het bedrijf waar hij of zij terecht komt, pikt een graantje mee, vertelt Saskia. "Margje heeft de hele dynamiek van ons team veranderd. De manier van met elkaar communiceren is anders, veel kortere lijntjes. En tijdens vergaderingen willen we wel eens afdwalen. Margje is dan degene die ons weer bij de les krijgt. Bovendien laat zij ons, doordat wij haar met zijn allen coachen, over dingen nadenken die wij al jarenlang als vanzelfsprekend beschouwen. Omdat het voor haar nieuw is. Ze prikkelt.”

HR Talent of the Year

De ontwikkeling van Margje is snel gegaan, blijkt ook uit de nominatie voor HR Talent of the Year 2016. Saskia nomineerde haar. "Ja, misschien heeft ze nog niet zoveel ervaring, maar ik dacht: als je haar langs de lat legt dan hoort ze gewoon op die lijst te staan.” Uiteindelijk wist ze het tot de halve finale te schoppen. "Ik denk niet dat het HR Ontwikkelhuis-traject met Margje een lucky shot is geweest. Ze weten daar heel precies wat iemand in huis moet hebben om zich te ontwikkelen."

Als je een manager die al 25 jaar voor Nationale-Nederlanden werkt wil vertellen hoe jij tegen zijn werk aankijkt en dat er misschien dingen moeten veranderen, dan is dat lastig als je zoals ik eigenlijk nog maar net komt kijken. 

- Margje Knaapen, Nationale Nederlanden