‘Ik dacht: A, ik word er niet dommer van. En B… kom maar op’.

artikel

We zitten virtueel aan tafel met Vincent Bloot, leidinggevende bij woningcorporatie Maasdelta. Hij zit achter zijn bureau, en wij aan de keukentafel van onze trainingslocatie. Op de achtergrond kabbelt het water. Enkele weken geleden heeft Vincent een van onze leiderschap programma’s afgerond, en we vragen hem wat het traject voor hem heeft betekent.

Om zo een eerste reactie te geven wil ik vooral zeggen dat het mijn blik heeft verruimd. En dat het me enorm veel handvaten heeft meegegeven. Om een voorbeeld te geven: een van de eerste oefeningen gaf mij inzicht in de diepte- en hoogtepunten van mijn leven. Hoe ik mezelf als mens heb gevormd en hoe ik later kan zijn. Maar ook welke invloed ik hierop kán en mág hebben. Het was enorm inspirerend om vanuit die gedachte te handelen en te denken. En het heeft mij laten zien hoe mijn houding en patronen terug te herleiden zijn. Vanuit mijn eigen drive – om maar hard te werken en door te gaan – stond ik hier niet echt bij stil.

Ik ben doelgericht, maar tegelijkertijd ervaarde ik ook een bepaalde onrust. Ik doe dit werk nu vier jaar met plezier, maar ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws. Er ontstond twijfel, want, hoe was dit mogelijk? De training gaf me een kijk die ik van tevoren niet had. Dit patroon blijkt namelijk vaker terug te komen in mijn leven. Ik moest mezelf de vraag gaan stellen hoe het kan dat mijn blik altijd gericht is op die volgende uitdaging en die volgende stap?

Ik moest mezelf de vraag gaan stellen hoe het kan dat mijn blik altijd gericht is op die volgende uitdaging en die volgende stap?

En heb je het antwoord gevonden op die vraag?

Zeker. En met dat antwoord vielen dingen al snel op z’n plek. Nu ik weet waar dat gevoel vandaan komt, weet ik ook beter wie ik ben. En dit geeft niet alleen rust en zekerheid, maar het laat mij ook zien dat ik een schitterende baan heb.

Maar deze ‘nieuwe kijk’ heeft ook invloed op mijn manier van leidinggeven. Echt in alle opzichten. Ik ervaar niet alleen de impact die de training op mij heeft gehad, maar ook die het op mijn medewerkers heeft. Dit uitte zich vrijwel direct in de gesprekken met mijn team.

Deze ‘nieuwe kijk’ heeft invloed op mijn manier van leidinggeven

Een voorbeeld: met mijn houding – hard werken, door blijven gaan, en niet lullen maar poetsen – schoot het functioneren van een van mijn medewerkers mij weleens in het verkeerde keelgat. Er was sprake van irritatie en onbegrip en dat was lastig.

Doordat ik mij bewust werd van mijn persoonlijke geschiedenis, verruimde mijn blik ook naar de achtergrond van deze medewerker. En omdat ik intussen beschikte over de handvaten om dat bespreekbaar te maken, leerde ik deze medewerker ineens veel beter kennen. Ik ontdekte een kracht en een drive bij deze persoon waar ik enorme bewondering voor heb. Onze omgang en de manier van functioneren vielen als puzzeltjes op de plek en ook mijn medewerker voelde zich begrepen. Dat wat ik geleerd heb tijdens de training, wist ik te vertalen en vervolgens mee te geven. Sindsdien is onze relatie sterk verbeterd en dat is voor mij een enorme winst. Niet alleen als leidinggevende, maar ook als mens.  

Ik heb niet zelf gekozen voor het Ontwikkelhuis,
maar als ik toen de kennis van nu had gehad – was ik er veel positiever ingestapt

De training Leiderschap voor Leidinggevenden is mij aangeboden. Er was sprake van verzuim binnen mijn team en om hier beter mee om te kunnen gaan, zou ik mijn repertoire met deze training kunnen uitbreiden. Om eerlijk te zijn viel dit niet gelijk goed, maar ik besloot te gaan. Ik dacht: A, ik word er niet dommer van. En B… kom maar op.

Ze raakten écht de juiste snaar,
soms dacht ik: moest dat nou? Maar het gaf zoveel zelfinzicht.

In eerste instantie was ik vrij kritisch, maar de trainster was op dat gebied heel sterk. Zij bevestigde dat ik met beide benen op de grond kon blijven, maar dat ik – om te kunnen leren – ook open moest staan. En die omschakeling heb ik gemaakt. Zij prikte echt door dingen heen. Waarbij ik soms dacht, ‘moest dat nou?’, straalde ze een enorme rust uit en wist ze mij op mijn plek te zetten op een professionele manier. Het was confronterend, maar het gaf mij enorm veel zelfinzicht.

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik open stond voor de training en dat ik eerlijk ben geweest – naar mezelf en naar anderen.

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik open stond voor de training en dat ik eerlijk ben geweest – naar mezelf en naar anderen. Om dus nog even op je eerste vraag terug te komen, de training heeft mij een stuk sterker gemaakt. Zowel privé als zakelijk. En hierdoor ben ik enorm gegroeid in mijn leiderschap. Het is wat mij betreft echt een win-win situatie.  

En nu?

Alles wat ik geleerd heb blijven toepassen in de praktijk. Het voelt echt alsof ik de ontdekkingsfase ben ingestapt. Waarin ik kan experimenteren en dat extra stukje ervaring kan opbouwen. Ik zou graag zien dat het een automatisme gaat worden. Dat het de komende maanden en jaren routine wordt in mijn dagelijkse handelen als leidinggevende.  

De training is een persoonlijke ervaring en iedereen is anders. Maar ik zou het aan iedereen aanbevelen. Ik ging met heel veel plezier, het was een fijne locatie en een erg mooie groep. En dan is het toch ook echt jammer wanneer het dan weer klaar is.