Er is zoveel te doen in de organisatie: je handen jeuken. Je wilt strategisch aan de slag. Maar wees eens eerlijk, is er niet nog wat werk aan de winkel voor het zover is? Want vergis je niet: strategisch HR kan complex zijn. Ben je bezig met strategisch HR dan houd jij de belangen van alle partijen in de gaten, met oog voor wat er nu speelt én wat er in de toekomst staat te gebeuren. Je anticipeert op de veranderende en (on)voorspelbare omgeving. Het is essentieel om te leren navigeren tussen de verschillende partijen en hun belangen. Zet jij de stap naar strategisch HR?

 

96
| |

Wat levert deelname op?

Dit betekent deze opleiding voor jou

 • Verdieping op actuele HR thema’s, waar je meteen mee aan de slag gaat binnen jouw organisatie
 • Je schrijft een strategisch HR-plan voor jouw organisatie, waarmee je direct een bijdrage levert aan het realiseren van de organisatie doelstellingen
 • Je levert een unieke bijdrage aan ontwikkeling van organisatie en anderen
 • Je leert samenwerken met jouw stakeholders en leert hoe je hen waar nodig kunt beïnvloeden
 • Vanuit verschillende stijlen gericht advies geven aan de business
 • Reflecteren en waar nodig aanpassen
 • Waardoor je zelfverzekerd en vol vertrouwen kunt handelen
 • Je hebt invloed op de inhoud van de vaksessies, waar wil jij meer over leren (inhoudelijk en persoonlijk). Jouw leerbehoeften en die van andere deelnemers staan centraal.
 • Je ontvangt een officieel Post-HBO diploma
 • Waardevol HR-netwerk: collega’s bij andere organisaties waarmee je kunt sparren

Duale opleiding Strategisch HR:
kennis, kracht en persoonlijk leiderschap

Als jij professioneel de stap naar strategisch HR wilt maken, is het de hoogste tijd om je talenten tot wasdom te laten komen. Bij het HR Ontwikkelhuis helpen we jou om dit ook echt te gaan doen. Om jezelf eerlijk in de ogen te kijken en aan de slag te gaan met persoonlijke groei. Onze duale opleiding Strategisch HR bied je alle tools om je kennis en competenties uit te breiden. Bovendien leer je werken vanuit je eigen kracht. Je ontwikkelt je dus niet alleen op inhoud, maar versterkt ook je persoonlijk leiderschap. Precies de combinatie die deze opleiding zo waardevol maakt, voor jou én voor de organisatie.

Investeer in jezelf,
dan zorgen wij ervoor dat je met kennis en zelfvertrouwen die strategische rol kunt pakken

De opleiding bestaat uit onder andere vaksessies, trainingen in persoonlijk leiderschap en diverse inhoudelijke masterclasses.

Vaksessie:

 • Een bijeenkomst waar verdieping van actuele HR thema’s plaatsvindt. De vertaalslag naar jouw organisatie en uitdagingen worden in deze sessies gemaakt. Welke input is bijvoorbeeld relevant voor jouw HR-plan en hoe verwerk je dit? Waarbij tot slot ook uitgediept wordt wat dit betekent voor jouw rol als HR-professional en voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Waar kun jij met andere woorden jouw talenten inzetten en welke uitdagingen komen er op jouw pad?
 • De vaksessies worden begeleid door 1 vaste trainer die de gehele opleiding en deelnemers kent
 • Opdrachten/vragen naar aanleiding van de masterclasses worden hier besproken
 • Er vindt super- en intervisie naar aanleiding van persoonlijke casussen plaats
 • Ruimte voor bespreken vragen/uitdagingen met betrekking tot het HR-plan

Persoonlijk leiderschap:

 • Een programma om jouw persoonlijk leiderschap te versterken. In dit programma komen de nieuwste trends en ontwikkelingen aan bod en leren we je methodes en technieken die essentieel zijn voor jouw persoonlijk leiderschap. Je ontdekt je volle potentie en we geven je tools aan om deze talenten nog beter te benutten. We geven je inzicht en invloed in jouw werkveld. De verworven kennis breng je in de praktijk
 • Gegeven door experts (trainers) die het vak van HR verstaan

Masterclass:

 • Een bijeenkomst over een specifiek thema om inhoudelijke kennis op te doen. Wat zijn de actuele, relevante wetenschappelijke en praktische inzichten omtrent dit thema
 • Wordt begeleid door een expert uit het werkveld op dat specifieke thema
 • Is een combinatie tussen kennisdeling en vertaling naar de eigen praktijk middels opdrachten

Integraal

De masterclasses, vaksessies en persoonlijk leiderschap vormen een geïntegreerd programma. Doel is om je meer kennis en inzicht te geven over jouw vakgebied, het gaat om de vertaling kunnen maken naar jouw persoonlijke en professionele context. We leren je daarbij tools, zodat je jouw talenten nog beter kunt benutten. Praktijk en theorie gaan dus hand in hand met elkaar. Deelnemers van deze leergang werken allemaal in het HR-werkveld. Leren met en van elkaar staat centraal. Niet alleen tijdens de bijeenkomsten, maar ook daarbuiten.  Naast deze groepsbijeenkomsten heb je een individuele intake en 2 coachingsgesprekken.

Je ontwikkelen doe je niet in je eentje

Jouw effectiviteit is niet alleen afhankelijk van de ruimte die je krijgt, maar vooral van de ruimte die je durft te pakken. En dat ontwikkel je niet in je eentje! Daarom werk je in de opleiding Strategisch HR samen met HR-professionals van andere organisaties. Door je te toetsen aan anderen, ontwikkel jij een eigen visie op strategisch HR en leer je wat jouw aandeel kan zijn bij het realiseren van organisatiedoelstellingen. Jullie brengen elkaar tot nieuwe inzichten, waardoor je blikveld wordt vergroot. Leren ván en mét elkaar.

Post-HBO register opleiding

Deze duale opleiding Strategisch HR is geaccrediteerd door CPION. Dat betekent dat het een officiële Post-HBO registeropleiding is. En je dus een officieel diploma ontvangt na afronding - goed voor je cv.

Als registeropleiding onderscheiden we ons in kwalitatieve zin van andere post-HBO opleidingen, doordat we inhoudelijk gericht zijn op actualiteit en marktrelevantie. Dat we samenwerken met experts uit de praktijk is daarbij essentieel. Zo zorgen we voor een perfecte aansluiting tussen de opleiding en jouw dagelijkse praktijk.

Neem deel aan de oriëntatiebijeenkomst Strategisch HR - Strategisch denken, mensgericht leiden en kom alles te weten over de duale opleiding Strategisch HR!

Inhoud van het programma

 • Intake Persoonlijk gesprek over jouw uitdagingen en ontwikkelvragen
 • 4x Persoonlijk Leiderschap Werken aan je authenticiteit en stijlflexibiliteit: Ik als HR-professional (dag 1), Ik en de ander (dag 2), Ik en de organisatie (dag 3), Op verhaal komen (dag 4)
 • 6x Masterclass Inhoudelijke kennis opdoen op een specifiek thema zoals: Sociale veiligheid, People Analytics, Strategische Personeelsplanning, Verandermanagement, Organisatietransitie, Talentmanagement & werkgeluk
 • 12x Vaksessie Opleiding met o.a. reflectie op modules en koppeling aan de praktijk
 • Coaching Persoonlijk én via digitaal leerplatform
 • Toetsing Schrijven en presenteren van een strategisch HR-plan
 • Slotgesprek Coaching

Doelgroep

Deze opleiding is perfect voor HR-professionals met minimaal HBO-niveau die een sterk adviserende rol vervullen. En die zich dus graag willen ontwikkelen naar het volgende level: strategisch HR.

Studiebelasting

De studiebelasting is circa 200-250 uur. Dit betreft de bijeenkomsten, het voorbereiden van de bijeenkomsten en het schrijven van het HR-plan. Voorbereiding van de bijeenkomsten bestaat uit het bestuderen van literatuur, het maken van opdrachten.

De vaksessie bijeenkomsten zijn in de ochtend van 9 tot 13 uur, locatie HR Ontwikkelhuis in Loosdrecht of op de verschillende werklocaties van de deelnemers. De dagen Persoonlijk Leiderschap vinden plaats op de
locatie van het Ontwikkelhuis in Loosdrecht van 9 tot 17 uur of van 9 tot 13 uur. En alle masterclasses zijn van 9 tot 13 uur online in virtual classrooms.

Doorlooptijd, data, kosten

Deze post-hbo opleiding duurt circa 1 jaar

 • Startdatum: 20 september 2024 = inschrijving open
 • De investering voor het totale programma is €5.950 - vrijgesteld van btw.
 • Exclusief arrangementskosten à € 820 excl. btw.
 • Het boekenpakket van circa € 250 schaf je zelf aan.
 • Na afronding van deze opleiding ontvang je een officieel Post-HBO diploma.

Het HR Ontwikkelhuis werkt alleen met trainers en experts die jouw dagelijkse praktijk écht begrijpen. Bij ons ga je zelf aan de slag. Kennis, inzichten en vooral ook ervaren zijn de pijlers van al onze programma's. Zodat jij vol vertrouwen de volgende stap kunt nemen.

Misschien zijn deze trainingen ook wel wat voor jou?

Persoonlijk Leiderschap voor HR

Om als HR-professional succesvol te zijn, heb je 3 dingen nodig: talent, expertise én persoonlijk leiderschap. Deze training wordt gegeven door experts die het bijzondere vak van HR écht verstaan. Relevante kennis en ervaring zodat jij kunt groeien.

Bekijk training

Coaching voor HR-professionals

HR Ontwikkelhuis-coaches hebben een flinke dosis kennis en ervaring als coach, ook kennen ze als geen ander de rol van HR-professional. In een een-op-een coachtraject van het HR Ontwikkelhuis vind je de antwoorden die je zoekt. Daarnaast krijg je praktische tools om vol vertrouwen in je rol als professional te gaan staan.

Bekijk training