Er is zoveel te doen in de organisatie: je handen jeuken. De stap naar HR-businesspartner ligt dan ook voor de hand. Maar wees eens eerlijk, is er niet nog wat werk aan de winkel voor het zover is? Want vergis je niet: de rol van HR-businesspartner kan complex zijn. Je begeeft je midden in een proces waarbij steeds alle belangen afgewogen moeten worden. Waarbij je precies moet kunnen zien wat er speelt in jouw stakeholdersveld. Nu én in de toekomst. Het is essentieel om te leren navigeren tussen de verschillende partijen en hun belangen. Zet jij de stap naar HR-businesspartner?

124
| |

Wat levert deelname op?

 

 

Dit betekent deze opleiding voor jou

 • Zelfverzekerd en vol vertrouwen handelen
 • Vanuit verschillende stijlen gericht advies aan de business
 • Je bent in staat om een gedegen HR-plan te schrijven en te presenteren
 • Je kunt reflecteren op je gedragspatronen en deze als nodig aan te passen
 • Lever je een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van anderen én de ontwikkeling van de organisatie
 • Heb je een vers uitgebreid HR-netwerk waarmee je kunt sparren
 • Zie je wat er speelt in jouw stakeholdersveld én weet je hoe dit te beïnvloeden op de juiste manier
 • Ben je in staat om people analytics, strategische personeelsplanning, verandermanagement, reorganisaties, werkgeluk en de nieuwste inzichten van Dave Ulrich toe te passen in de praktijk
 • Je ontvangt een officieel Post-HBO certificaat, goed voor je cv

Duale opleiding HR-businesspartner:
kennis, kracht en persoonlijk leiderschap

Als jij professioneel de stap naar HR-businesspartner wilt maken, is het de hoogste tijd om je talenten tot wasdom te laten komen. Bij het HR Ontwikkelhuis helpen we jou om dit ook echt te gaan doen. Om jezelf eerlijk in de ogen te kijken en aan de slag te gaan met persoonlijke groei. Onze duale opleiding HR-businesspartner biedt je alle tools om je kennis en competenties uit te breiden. Bovendien leer je werken vanuit je eigen kracht. Je ontwikkelt je dus niet alleen op inhoud, maar versterkt ook je persoonlijk leiderschap. Precies de combinatie die deze opleiding zo waardevol maakt, voor jou én voor de organisatie.

Investeer in jezelf,
dan zorgen wij ervoor dat je met kennis en zelfvertrouwen de rol van businesspartner kunt pakken

De opleiding bestaat uit vaksessies, trainingen in persoonlijk leiderschap en diverse inhoudelijke masterclasses. Tijdens de vaksessie leer je de vertaalslag maken van theorie naar praktijk. Ook in de masterclasses wordt steeds ingespeeld op de actualiteit. Denk aan thema’s als: online managementvaardigheden, de transitie naar een nieuwe manier van werken, vergrijzing, reorganisaties, duurzame inzetbaarheid en het managen van diversiteit. Als HR-businesspartner moet je immers brede kennis hebben van wat er speelt – niet alleen in je organisatie, maar ook daarbuiten.

Je ontwikkelen doe je niet in je eentje

Jouw effectiviteit is niet alleen afhankelijk van de ruimte die je krijgt, maar vooral van de ruimte die je durft te pakken. En dat ontwikkel je niet in je eentje! Daarom werk je in de opleiding HR-businesspartner samen met HR-professionals van andere organisaties. Door je te toetsen aan anderen, ontwikkel jij een eigen visie op strategisch HR en leer je wat jouw aandeel kan zijn bij het realiseren van organisatiedoelstellingen. Jullie brengen elkaar tot nieuwe inzichten, waardoor je blikveld wordt vergroot. Leren ván en mét elkaar.

Post-HBO register opleiding

Deze duale opleiding HR-Businesspartner is geaccrediteerd door CPION. Dat betekent dat het een officiële Post-HBO registeropleiding is. En je dus een officieel certificaat ontvangt na afronding - goed voor je cv.

Als registeropleiding onderscheiden we ons in kwalitatieve zin van andere post-HBO opleidingen, doordat we inhoudelijk gericht zijn op actualiteit en marktrelevantie. Dat we samenwerken met experts uit de praktijk, is daarbij essentieel. Zo zorgen we voor een perfecte aansluiting tussen de opleiding en jouw dagelijkse praktijk.

Inhoud van het programma

 • Intake Persoonlijk gesprek over jouw ontwikkelvraag
 • 6x Masterclass Paradox Navigator, People Analytics, Strategische Personeelsplanning, Verandermanagement, Reorganisaties, Werkgeluk & talentmanagement
 • 3x Persoonlijk Leiderschap Dag 1: ik als HR-professional, dag 2: ik en de ander, dag 3: ik en de organisatie
 • 12x Vaksessie Opleiding met o.a. reflectie op modules en koppeling aan de praktijk
 • Coaching Persoonlijk én via digitaal leerplatform
 • Toetsing Schrijven en presenteren van een strategisch HR-plan
 • Slotgesprek Coaching

Doelgroep

Deze opleiding is perfect voor HR-professionals met minimaal HBO-niveau die een sterk adviserende rol vervullen. En die zich dus graag willen ontwikkelen tot HR-businesspartner.

Studiebelasting

We verwachten dat je huiswerkopdrachten maakt ter voorbereiding op de ontmoetingen. Vaak zijn opdrachten gekoppeld aan je dagelijkse praktijk, maar het kan bijvoorbeeld ook leeswerk zijn of het schrijven van een reflectieverslag. 

Doorlooptijd, data, kosten

Deze post-hbo opleiding duurt 1 jaar

 • Startdatum: 
  23 september 2022 = inschrijving open
 • De investering voor het totale programma is € 5.950 exclusief BTW, inclusief arrangementskosten, exclusief boekenpakket € 160
 • Na afronding van deze opleiding ontvang je een officieel Post-HBO certificaat.
 • Locatie is midden Nederland, Loosdrecht of Maarsbergen.

Het HR Ontwikkelhuis werkt alleen met trainers en experts die jouw dagelijkse praktijk écht begrijpen. Bij ons ga je zelf aan de slag. Kennis, inzichten en vooral ook ervaren zijn de pijlers van al onze programma's. Zodat jij vol vertrouwen de volgende stap kunt nemen.

Misschien zijn deze trainingen ook wel wat voor jou?

Persoonlijk Leiderschap voor HR

Om als HR-professional succesvol te zijn, heb je 3 dingen nodig: talent, expertise én persoonlijk leiderschap. Deze training wordt gegeven door experts die het bijzondere vak van HR écht verstaan. Relevante kennis en ervaring zodat jij kunt groeien.

Bekijk training

Coaching voor HR-professionals

HR Ontwikkelhuis-coaches hebben een flinke dosis kennis en ervaring als coach, ook kennen ze als geen ander de rol van HR-professional. In een een-op-een coachtraject van het HR Ontwikkelhuis vind je de antwoorden die je zoekt. Daarnaast krijg je praktische tools om vol vertrouwen in je rol als professional te gaan staan.

Bekijk training