Hoe ga jij om met ethische dilemma's binnen jouw rol? Volg je je intuïtie, of merk je dat je soms tegen je natuurlijke neigingen in moet gaan om het juiste te doen?

Moreel leiderschap binnen HR betekent het nemen van ethisch verantwoorde beslissingen en het welzijn van anderen vooropstellen. Onze individuele en gezamenlijke keuzes hebben een diepgaande invloed op de ethische standaarden en de cultuur binnen onze organisaties. Hoewel het concept eenvoudig klinkt, is de realiteit veel complexer en ligt het gevoelig. Het gaat over eerlijkheid, integriteit, continue zelfreflectie en de moed om de juiste dingen te doen, zelfs als dat moeilijk is.

Het is geen gemakkelijke taak om moreel leiderschap prominent op de agenda te zetten en te zorgen voor breed gedragen ethische richtlijnen. Maar als het lukt om dit te bewerkstelligen, zijn de voordelen direct merkbaar. Moreel leiderschap draagt namelijk bij aan positieve uitkomsten zoals werktevredenheid en -geluk, grotere betrokkenheid bij werknemers, een lager personeelsverloop, en een boost in productiviteit.

Op vrijdag 7 juni om 11:00 uur nodigen wij je uit voor onze webinarserie 'State of the art HR', Live op Linkedin in samenwerking met HRMorgen, waar we in gesprek gaan over dit boeiende thema.

We zijn verheugd om Nathalie van Hooff te mogen verwelkomen als gastspreker. Nathalie is een gepassioneerde en waardegedreven HR-expert met meer dan 20 jaar ervaring bij vooraanstaande wereldwijde financiële, ingenieurs- en consultancyorganisaties zoals ING en ARCADIS. Momenteel is zij werkzaam als hogeschooldocent bij Hogeschool Windesheim, gespecialiseerd in strategisch en internationaal HRM, ethiek, AI en People Analytics. Als medeoprichter van het Instituut voor Toegepaste Filosofie (ITF) brengt zij een unieke combinatie van praktische ervaring en diepgaande filosofische inzichten naar ons webinar.

Schrijf je hier in om live bij het webinar te zijn en direct je vragen te kunnen stellen via de chat.

 

Ben je na dit webinar geïnspireerd om met je ontwikkeling aan de slag te gaan om zo meer waarde te kunnen toevoegen? Kijk dan zeker even naar onze duale post-HBO geaccrediteerde opleiding Strategisch HR. Wil je eerst meer weten voordat je je inschrijft kun je ook deelnemen aan onze gratis online Oriëntatiebijeenkomst Strategisch HR - Strategisch denken, mensgericht leiden

Wie gaan er spreken

image

Nathalie van Hooff